快捷搜索:  元宵  交警    美女  美食  名称  as  西安

My grandfather spent most of his life in a turbulent (动乱的

My grandfather spent most of his life in a turbulent (动乱的) India. After settling in New York, he took up his true passion: gardening.

Grandfather’s garden was where I took refuge (避难) from a world of adults and schoolwork. My grandfather cultivated squash (南瓜) and tomatoes — it was not rare to find me somewhere in the garden, either secretly eating a tomato, or just sitting and admiring my grandfather’s hard work. However, as time went by, I did not have the chance to visit his house as often as I used to.

On my eleventh birthday, I received a gift bag wrapped in pretty paper from my grandfather. Excited to see what he had given to me for my birthday, I tore apart the paper only to find a yellow squash. I was very angry. What a stupid present!

But gradually, I realized that in my developing a relationship with his garden, I had unknowingly grown very close to my grandfather himself, something he wished to remind me of through his gift. His commitment towards doing things definitely influenced me. It could bring him a sense of accomplishment. Because of him, I try to model the idea of approaching everything with both drive and passion.

My grandfather passed away five years ago, but his influence on me could not be bigger than it is today. As I prepare to enter college and move on from my relatively sheltered high school life toward achieving complete independence, allowing my passions to find their way into whatever I may be doing will be very necessary. I still look up to my grandfather very much to this day, and I hope that one day I will be able to sow in my own garden, and give someone else a squash on his or her birthday — it was the most meaningful gift I have ever received.[来源:学科网ZXXK]

28. When the author was young, she often visited the garden mainly to ______.

A. have a taste of her favorite veges

B. help her grandfather cultivate the garden

C. escape from the adults and schoolwork

D. admire her grandfather’s hard work

29. When the author saw the squash gift from her grandfather, she was ______.

A. excited B. confused

C. curious D. upset

30. Why did the grandfather send the author a squash?

A. Squash was the author’s favorite vege.

B. Squash was the greatest achievement of him.

C. He wanted to remind the author that they had been close.

D. He wanted the author to follow his career.

31. What’s the best title for the text?

A. A Special Gift — Yellow Squash

B. Grandfather and India

C. Life with Grandfather

D. Gardening and Life

28.C 细节理解题。根据第二段第一句话Grandfather’s garden was where I took refuge (避难) from a world of adults and schoolwork.可知答案。

29.D 推理题。根据第三段最后一句I was very angry. What a stupid present!可知答案。

30.C 根据第四段第一句话可知祖父希望通过这种方式提醒我他们的关系曾经是多么的亲密。

31.A 标题概括题。通读全文可知本文主要通过祖父送我一个南瓜做礼物引出作者对祖父的怀念。

您可能还会对下面的文章感兴趣: